Ovo je arhivska stranica. Povratak na aktualne stranice

ICT na maturi: kvizovi iz informatike

U sklopu Europskog tjedna ICT zanimanja i digitalnih kompetencija portal www.mojamatura.net organizira natjecanje ICT na maturi

U četvrtak i petak portal mojamatura.net objavit će nekoliko kvizova  iz informatike s ispita državne mature. Želja portala je da potaknemo maturante i sve zaljubljenike u ICT da testiraju svoja ICT znanja prema obrazovnim ishodima državne mature. Najuspješnije natjecatelje proglasit će u petak, 30.03. u 20.00, a nagrade će osigrati izdavačka kuća Element.

Portal ujedno ističe kako želi potaknuti javnu raspravu o planu i programu nastave informatike. Tijekom osnovne škole informatika je izborni predmet. U srednjoj školi svi učenici, neovisno o svom predznanju,  prolaze kroz osnove informatike. Tek manji broj srednjoškolaca ima informatiku kroz dvije i više godina.

Moguće je da jedan gimnazijalac koji u osnovnoj školi nije izabrao informatiku kao izborni predmet, tijekom cijelog obrazovanja sluša informatiku samo 70 sati, što je oko 0.5% ukupnog broja sati nastave tijekom 12 godina.