Ovo je arhivska stranica. Povratak na aktualne stranice

Hacking Night

Pozivamo sve zaljubljenike u računalnu sigurnost, entuzijaste, studente i mlade te ozbiljne etičke hakere da se okupe na cjelovečernjem natjecanju Hacking Night 2012 i okušaju u etičkom hakiranju poslužiteljske infrastrukture.

Cilj: prije od ostalih otkriti i prijaviti ranjivosti informacijskih sustava!

Važna obavijest: termin Hacking Nighta je pomaknut za dva tjedna, na petak, 13. travnja. Ispričavamo se svima kojima smo poremetili planove. Nažalost zbog drugih obveza sudionika nekoliko timova nam je otkazalo u posljednji čas te je u dogovoru s njima određen novi termin. Dobra vijest glasi: stignete se prijaviti! :-) Link za prijavu potražite u nastavku stranice

 

Natjecateljski timovi moraju biti sastavljeni od po tri člana, natjecanje je podijeljeno u 10 zanimljivih zdataka, a po završetku proglašavaju se grupni pobjednici i dodjeljuju nagrade. Teme koje očekuju natjecatelje su SQL injection, steganografija, BoF, skeniranje ranjivosti, WiFi hacking, reverse engeneering, MitM, Reverse engeenering aplikacije.

Zadatke osmišljavaju eminentni stručnjaci i konzultanti za informacijsku sigurnost Bojan Ždrnja iz Infigo IS te Robert Petrunić i Zlatan Morić iz Algebre. “Kada smo krenuli u organizaciju ovog događanja, počeli su nam postavljati pitanja nije li to zapravo kontraproduktivno?”, objašnjava Robert Petrunić, konzultant za informacijsku sigurnost i certificirani instruktor za etičko hakiranje i forenziku. “Međutim, ovakva natjecanja uvijek okupljaju ljude koji koriste svoja znanja u svrhu zaštite te na ovaj način dodatno šire znanja o IT sigurnosti. S druge strane, ovakvi skupovi šalju poslovnoj zajednici i javnim vlastima poruku da je neophodno nastaviti sustavno raditi na podizanju razine svijesti o informacijskoj sigurnosti i povećanju znanja korisnika tehnologije i IT profesionalaca. Neophodno je razmišljati o sljedećem – većina hakerskih alata dostupna je besplatno na internetu zajedno s detaljnim uputstvima za korištenje, dok neovlašteni upad u infrastrukturu bilo koje srednje ili veće organizacije može izazvati milijunske štete.”

Natjecateljima će biti dodijeljena infrastruktura na kojoj će se odvijati testiranja ranjivosti, međutim svi timovi moraju donijeti vlastita prijenosna računala i vanjsku mrežnu opremu (npr. mrežni adapteri), s prethodno instaliranim softverima za koje smatraju da su im potrebni. Internetska bežična mreža je osigurana u prostorima Visoke škole za primijenjeno računarstvo Algebra, tako da će natjecatelji moći pristupiti i dodatnim resursima.

Prijaviti se možete ovdje

Što još: Pizza i cuga za sve prijavljene te zanimljive nagrade za pobjednike!

Mjesto: Visoka škola za primijenjeno računarstvo ALGEBRA

Vrijeme: petak, 13. travnja 2012., 18-01 sati

Organizatori: Infigo IS, Visoka škola za primijenjeno računarstvo ALGEBRA

Lokacija: Ilica 242, Zagreb

Vidi veću kartu