Ovo je arhivska stranica. Povratak na aktualne stranice

Arhiva vijesti

 

Objavljeni zaključci i preporuke za unaprjeđenje položaja ICT struke u Hrvatskoj

Iz našeg Tjedna ICT zanimanja i digitalnih kompetencija i njegovih događanja, okruglih stolova, rasprava i tribina proizašlo je dosta kvalitetnih zaključaka i preporuka za unaprijeđenija položaja domaće ICT struke i industrije.

Održano prvo hrvatsko natjecanje u etičnom hakiranju

Natjecanje etičnih hakera okupilo je mlade informatičke stručnjake koje zanima problematika zaštite informacijskih sustava od neovlaštenog pristupa i hakerskih napada.

Moj prvi IT certifikat

cert

Nastavlja se akcija u kojoj stotine srednjoškolaca mogu posve besplatno dobiti vrijedan Microsoftov certifikat

A što vama znači eSkills?

passion

Stari ste između 16 i 26 godina, tehnologiju koristite kreativno i željni ste nagrada i priznanja? Eto vam prilike!

Održana besplatna radionica “Hoću posao!”

Portal MojPosao u petak održao besplatne radionice pod nazivom “Hoću posao!”, namijenjene nezaposlenima, ali i onima koji traže bolji posao ili tek trebaju pronaći svoje mjesto na tržištu rada (srednjoškolci i studenti)

Fight Club: pomirili se geekovi i estradne zvijezde

Suprotstavljanje mišljenja u kojem su snage odmjerili predstavnici IT industrije i estrade odigralo se u srijedu, 28. ožujka od 18:30 do 19:30 u zagrebačkom KSET-u

Zanimanja budućnosti temelje se na znanju baziranom na tehnologijama i inovacijama

Čak 43% radne snage u EU nema kvalifikacije za ono što danas traže poslodavci, poražavajući je podatak iznesen na konferenciji Nove vještine, tehnologije i zanimanja budućnosti.

Kako e-zdravstvo utječe na pojedinca i društvo

Darko Gvozdanović tijekom prezentacije

Ljude koji puni entuzijazma i želje za novim znanjima uspiju dočekati svoje zrele godine, životno iskustvo uči da ignoriranje novih trendova nikada nije prihvatljiva opcija. Stoga su se sudionici tribine SOVA Sveučilišta za treću životnu dob s velikim zanimanjem okupili u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Zagreb.

Iako studentice čine većinu diplomiranih, na ICT studijima ih ima tek 16%

Udruga CESI i zajednica Girl Geek Dinners Hrvatska u okviru Europskog tjedna ICT zanimanja i digitalnih kompetencija, koji se ovaj tjedan obilježava u čak 35 zemalja u Europi, održale su jučer radionicu pod nazivom Žene i ICT – zašto se odlučiti za karijeru u ICT sektoru?.

Unatoč visokoj stopi nezaposlenosti, na tržištu rada zapošljavaju se novi ICT stručnjaci

Europski tjedan ICT zanimanja i digitalnih kompetencija započeo je konferencijom u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca, u sklopu koje se raspravljalo o gorućem problemu nedostatka ICT kadra i posljedica koje takva situacija ima na ukupno gospodarstvo

Ministarstvo znanosti bit će pokrovitelj Tjedna

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH prihvatilo je ponudu da postane pokrovitelj Europskog tjedna ICT zanimanja i digitalnih kompetencija 2012

Održana konferencija za tisak

Danas je u sklopu konferencije za medije predstavljena europska inicijativa eSkills Week 2012. kojoj se, uz 65 milijuna građana u 35 zemalja, priključila i Hrvatska.