Ovo je arhivska stranica. Povratak na aktualne stranice

Career Day – kako do IT posla u Njemačkoj?

Ciljna skupina: IT profesionalci, studenti završnih godina IT studija

Vrijeme: utorak, 16:30 sati

Mjesto: Visoko učilište Algebra, Ilica 242

Krovna tema: Želite saznati iz prve ruke koja IT zanimanja su trenutno najtraženija u Njemačkoj i imate li uvjete za zapošljavanje u njemačkim IT tvrtkama? Kako se kandidirati za posao na gotovo 43.000 otvorenih radnih mjesta? Pridružite nam se u srijedu 10. travnja 2013. s početkom u 16:30 na Visokom učilištu Algebra gdje će vam sve detalje otkriti predstavnici njemačkih IT poslodavaca, agencije za zapošljavanje IT profesionalaca te Algebre.

career day

Prema podacima BITKOM-a, njemačkog udruženja za informacijske tehnologije, telekomunikacije i nove medije, samo u Njemačkoj je u ovom trenutku otvoreno gotovo 43.000 natječaja za radna mjesta IT profesionalaca, a broj zaposlenih u IT sektoru raste dvoznamenkastim stopama već nekoliko godina za redom. Uslijed rasta gospodarstva pojavila su se određena radna mjesta za koja se na domicilnom i EU tržištu rada ne mogu pronaći adekvatni kadrovi te je zbog toga po uzoru na američku zelenu kartu uveden institut „Plave EU karte“ koja se po ubrzanoj proceduri izdaje visokoobrazovanim ljudima iz drugih zemalja koji mogu predočiti ugovor o radu s njemačkim poslodavcima. Jedna od ponajvećih skupina stručnjaka su upravo certificirani IT profesionalci i to ponajviše iz područja programiranja/softverskog razvoja, ali i IT konzultanata, stručnjaka za podršku prodaji IT rješenja, sistemski i mrežni administratori, projektni manageri i stručnjaci za sigurnost računalnih sustava.

Kako su hrvatski stručnjaci iznimno cijenjeni u njemačkom gospodarstvu, uspostavljena je direktna veza između dvaju ponajvećih IT obrazovnih centara u svojim regijama – hrvatskog Visokog učilišta Algebra i njemačkog školskog centra GFN te sestrinske agencije koja se bavi selekcijom i zapošljavanjem IT profesionalaca – YITP. Navedena dva centra povezuje i članstvo vodećih ljudi u Partner Advisory Councilu (PAC), globalnom tijelu sa sjedištem u Redmondu, USA, koje savjetuje Microsoft u razvoju edukacijskih rješenja.

„Dan IT karijera u Njemačkoj“ ili jednostavnije „IT Career Day“ namijenjen je IT profesionalcima, studentima završnih godina IT studija, pojedincima koje promišljaju krenuti putem IT karijere kroz visoko obrazovanje ili programe za stjecanje IT certifikata.

Sudionicima će se obratiti Axel Stadtelmeyer, član uprave GFN AG i agencije YITP, koji će detaljno pojasniti proces zapošljavanja stranaca u njemačkim IT tvrtkama, uz naglasak na potrebne kvalifikacije, IT certifikate i komunikacijske vještine, ali i dodatne programe izobrazbe koji su osigurani za one koji se kvalificiraju za potpisivanje ugovora o radu. Matthias Blatz, predsjednik uprave tvrtke HEIDELBERG iT Management, koja pruža usluge cloud usluga za velike tvrtke, ukazat će na prilike koje nudi njemačko IT tržište rada iz perspektive pružatelja IT usluga i poslodavca. Tomislav Dominković, predsjednik uprave Algebre referencirat će se na provedbenu proceduru i ulogu Algebre kao hrvatskog partnera.

Rasporedom je predviđeno dovoljno vremena za interakciju, kako bi svi zainteresirani dobili odgovore na konkretna pitanja, a očekuje se i sudjelovanje predstavnika Njemačko-hrvatske gospodarske komore, kao i veleposlanstva SR Njemačke u Hrvatskoj.

career2

Sudjelovanje na ovom događanju je potpuno besplatno, ali su prijave obavezne i mogu se napraviti na stranici www.racunarstvo.hr/careerday.

Format:  konferencija

Organizator: Visoko učilište Algebra u suradnji sa YITP (Udruga poslodavaca u Njemačkoj ) i GFN AG, njemačkim poslodavcem