Ovo je arhivska stranica. Povratak na aktualne stranice

eSkills Week 2013: Vijesti

Održano završno natjecanje u hakiranju – Hacking Night 2013

S petka na subotu navečer održalo se drugo po redu natjecanje etičkih hakera, Hacking Night 2013, koje je trajalo do sitnih jutarnjih sati.

Stekni svoj prvi Microsoftov certifikat – besplatno

Učenici i učenice viših razreda srednjih škola i gimnazija ponovno imaju priliku steći početni Microsoftov certifikat – i pritom to mogu učiniti potpuno besplatno.

Hacking Night 2013: okušajte se u etičkom hakiranju

Ovim putem upućujemo poziv svim mladim entuzijastima, zaljubljenicima u računalstvo i stručnjacima za informacijsku sigurnost da nam se pridruže i okušaju u timskom natjecanju etičkog hakiranja.

Održan 14. Fight club na temu EU projekti: Realnost vs iluzija

Jučer su u Art-kinu Grič fighteri 14. Izdanja Fight Club-a otvorili značajna pitanja na temu EU fondova.

Tko vidi u EU fondovima spas a tko ni za EU nije dao glas

Fight Club na temu EU projekti: realnost vs iluzija održat će se u četvrtak, 18. travvnja u Art-kinu Grič. Ulaz na događanje je besplatan a sudionike uzbudljive debate očekuju i nagrade!

Osnovana prva studentska Java User Grupa

Na Tehničkom veleučilištu Zagreb osnovana je prva Java studentska korisnička grupa

Koje vještine i znanja morate imati…

Tribina pod nazivom “Koje vještine i znanja morate imati, a što ćete (i od koga) steći prvim zaposlenjem” ponudila je studentima uvid u što današnji poslodavci očekuju od posloprimaca te što im daju zauzvrat.

ePoslovanje – prilika za hrvatsko gospodarstvo

Jutros je održan okrugli stol u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca pod nazivom ePoslovanje – prilika za hrvatsko gospodarstvo. Na okruglom stolu govorilo se potencijalu hrvatske ICT industrije, kao dinamične industrijske grane s mogućnošću rasta u budućnosti.

Analiza IT tržišta rada

Visoko učilište Algebra provelo je redovito godišnje istraživanje među stotinjak tvrtki, vodećih po zapošljavanju informatičkih stručnjaka, kako bi se procijenile potrebe i mogućnosti zapošljavanja informatičara u Hrvatskoj.

“Career Day” s temom zapošljavanja u Njemačkoj privukao više od 300 informatičara

U sklopu Nacionalnog ICT tjedna na Visokom učilištu Algebra jučer poslijepodne održan je “Career Day” na temu mogućnosti zapošljavanja IT stručnjaka u Njemačkoj. Događaj je posjetilo više od 300 zainteresiranih informatičara.

Zašto postati programer?

Poznati svjetski IT poduzetnici, sportaši i glazbenici govore zašto bi svatko trebao naučiti programirati

Nacionalni ICT tjedan otvoren je tiskovnom konferencijom

Slavica Ćosović-Bajić, Hrvoje Balen i Tajana Barančić na konferenciji za novinare?

„Nacionalni ICT tjedan“ osmišljen je kao svojevrsni nastavak prošlogodišnjeg Tjedna ICT zanimanja i digitalnih kompetencija – eSkills Week i otvoren press-konferencijom na kojoj se govorilo o rastućem potencijalu ICT sektora i problemima obrazovanja računalnih stručnjaka.

Najava press-konferencije

Press-konferencija povodom otvaranja „Nacionalnog ICT tjedna“ održat će se u ponedjeljak, 8. travnja u 10:30 sati.

Objavljen raspored događanja

Objavljen je detaljan raspored događanja na Nacionalnom ICT tjednu.

Pod visokim pokroviteljstvom

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i ove je godine prihvatilo biti pokroviteljem Nacionalnog ICT tjedna

Objavljeni zaključci i preporuke za unaprjeđenje položaja ICT struke u Hrvatskoj

Iz našeg Tjedna ICT zanimanja i digitalnih kompetencija i njegovih događanja, okruglih stolova, rasprava i tribina proizašlo je dosta kvalitetnih zaključaka i preporuka za unaprijeđenija položaja domaće ICT struke i industrije.