Roditelji, znate li koliko je vaše dijete sigurno na internetu?

Učitelj Alan Belak iz OŠ Goričan i OŠ dr. I. Novaka – Macinec pripremio je i provodi online anketu o sigurnosti djece na internetu. Naše suradnike i čitatelje pozivamo do Alanu pomognu ispunjavajući anketu, a u nastavku prenosimo više detalja o ovom projektu:

Svrha istraživanja: podizanje svijesti o online opasnostima i zaštiti od njih na dobrobit cijelog društva

Sudjelujte klikom na anketu (samo 8 pitanja!):

http://internet-sigurnost.weebly.com/anketa-sigur-int.html

Koliko roditelji znaju o opasnostima koje vrebaju dok su djeca online?

Kako se zaštititi od internetskih opasnosti ?

Znaju li roditelji koliko njihova djeca provode vremena na internetu?

Ranije održana anketa pokriva doživljaj interneta od strane djece, tj. koji su im sadržaji najprivlačniji, koje uređaje i vrijeme tijekom dana ili večeri za surfanje preferiraju, te što oni misle o utjecaju interneta na ocjene u školi itd.

Kad ova anketa za roditelje bude završena, krajem 2016. g. ili početkom 2017. g., njena analiza, kao i usporedba sa već obavljenom, opširnijom anketom za djecu, bit će objavljena u nizu javnih medija ali i u Pogledu kroz prozor.

Ukoliko ste i sami sudjelovali u ovoj anketi i želite njenu analizu dobiti na email, molim Vas da me kontaktirate ovdje.

Molim Vas, izdvojite minutu vremena i pomognite svojim odgovorima na ovu kratku i anonimnu online anketu od 8 pitanja za roditelje koja se provodi na razini cijele Hrvatske: anketa.

učitelj mentor inf., dipl. inf. Alan Belak
OŠ Goričan i OŠ dr. I. Novaka Macinec