Centar za sigurniji Internet priključio se inicijativi “eSkills for Jobs”

Centar za sigurniji Internet (www.csi.hr) današnjim se danom kao partner pridružio inicijativi “eSkills for Jobs”.

Centar za sigurniji InternetProjekt „Safer Internet Centre Croatia: Making internet a good and safe place” (CEF-TC-2014-1 005) prošao je na natječaju kojega financira Europska unija iz programa Department C – Connecting Europe Facility (CEF). Projekt se provodi pod pokroviteljstvom Innovation and Networks Executive Agency (INEA) na temelju ovlasti delegirane od strane Europske komisije.

Koordinator projekta je Sveučilište J. J. Strossmayera Osijek, Filozofski fakultet, a partneri su: Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, Terrakom d.o.o (Terrakom) i Grad Osijek.

Opći cilj projekta je uspostava Centra za sigurniji internet Hrvatske kako bi se postavile i proširile nacionalne platforme za pokretanje niza usluga za sigurniji Internet. Specifični ciljevi projekta su: razvoj centra za podršku i informiranje djece, roditelja, učitelja i drugih koji rade s djecom o boljoj i sigurnijoj upotrebi interneta; poboljšanje Helpline usluge za prijavljivanje i pružanje pomoći vezano uz štetne kontakte (grooming), ponašanja (internetsko zlostavljanje-cyberbullying) i sadržaje, uspostava Hotline usluge za primanje i izvještavanje te prikupljanje podataka o protuzakonitom online seksualnom zlostavljanju djeteta.

Krajnji korisnici ovog projekta su djeca, njihovi roditelji, učitelja ali i drugi stručnjaci koji rade s djecom.

Više informacija o projektu možete pronaći ovdje.

Centar za sigurniji Internet

Projektni partneri Centra za sigurniji Internet