Geek dan u subotu

Tradicionalni Otvoreni dan Visokog učilišta Algebra – Visoke škole za primijenjeno računarstvo namijenjen je svim budućim redovnim i izvanrednim studentima koji žele zanimljivu karijeru u IT-u. U sklopu “Geek dana 2014.” bit će održan niz predavanja s fokusom na kreativne primjene informatike i računarstva: posjetitelji će naučiti što je i kako se koristi Arduino, vidjet će 3D printere u akciji, saznat će kako izgleda vrhunska multimedijska 3D produkcija, kako nastaju igre poput “Serious Sama”, kako je razvijen sjajan domaći fotografsko-tehnološki projekt “Enfojer” i kako poslati raketu na Mjesec!  “Geek dan” održava se 12. travnja s početkom od 9.30 sati.

Želeći dodatno približiti atraktivnost inženjerskih studija računarstva i studija multimedije, Visoko učilište Algebra – Visoka škola za primijenjeno računarstvo organizira tradicionalni Otvoreni dan – Geek dan, u subotu, 12. travnja 2014. u Ilici 242 u Zagrebu (ulaz iz Domobranske ulice) s početkom u 9.30 sati.

Kroz niz interaktivnih predavanja i razgovor sa zanimljivim stručnjacima čije je računarstvo svakodnevni posao – ali često i hobi i zabava – budući redovni i izvanredni studenti računarstva i multimedije moći će se upoznati s novim i intrigantnim tehnologijama, kao i atraktivnim primjenama IT-a poput izrade igara i multimedijske produkcije.

Program “Geek dana”, za koji se svi zainteresirani moraju prijaviti putem weba www.racunarstvo.hr/geek, uključuje sljedeća predavanja:

 

9:30 Uvod Pozdrav dekana Visoke škole za primijenjeno računarstvo
9:45 Hrvoje Boljkovac, Luminus Multimedijska produkcija, 3D animacija i specijalni efekti – iskustva iz prve lige
10:20 Pauza
10:30 Andrej Lacković, Visoko učilište Algebra Programiranje za Arduino
11:10 Ivan Pekarik, Enfojer Enfojer – tamna komora za digitalne fotografe
12:00 Ante Vukorepa 3D printeri – kokoš ili jaje?
12:35 Davor Hunski, Croteam Uspjeh je težak rad i ulaganje u znanje – Serious Sam priča
13:10 Predrag Šuka, Visoko učilište Algebra Kako poslati raketu na mjesec – Google Lunar X Project
14:00 Panel diskusija “Make” ili stvaranje – Vukorepa, Hunski, Šuka
14:45 Zatvaranje i dodjela nagrada

 

Visoko učilište Algebra – Visoka škola za primijenjeno računarstvo ove godine upisuje svoju sedmu generaciju studenata na studije programskog i sistemskog inženjerstva te treću generaciju studenata multimedijskog računarstva. Ovo učilište trenutačno je najbolje ocijenjen stručni studij u Hrvatskoj te je jedini računarski studij kojemu je zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva po treći puta izdao certifikat o kvaliteti studija i studijskih programa „odobreno od FER-a“.

 

Svi maturanti koji na državnoj maturi ostvare više od 900 bodova ove godine ostvaruju pravo na direktan potpuno besplatan upis na Visoku školu odnosno pojedinačnu stipendiju u iznosu od gotovo 100.000 kuna. Visoko učilište Algebra na ovaj način želi potaknuti maturante da se odluče za studij i kasniju karijeru u ICT-u, atraktivnom sektoru u kojem i Hrvatskoj i Europskoj uniji nedostaje velik broj stručnjaka (procjena Europske komisije govori o nedostatku 900.000 IT stručnjaka do 2020. godine!) pa je stoga nalaženje zaposlenja lakše, mogućnosti zapošljavanja brojne a plaće osjetno više od prosjeka.