Prijavi se za Master Guru IT Challenge!

Pokaži svoje digitalne vještine i otputuj na Pioneers Festival u Beč!

  • Pobjednički tim "Master Guru IT Challengea" vodimo na jednu od najatraktivnijih tehnoloških konferencija u svijetu!

  • Tražimo timove studenata koji će kreativnim rješavanjem zadataka pokazati da odlično poznaju današnje tehnološke trendove

  • Svoj tim studenata, s od 2 do 4 člana, možeš prijaviti najkasnije do 15. 11. u ponoć, a natjecanje se potom odvija u dva kruga

  • Rješenja zadataka u svakom će krugu ocijeniti žiri koji čine ugledni i uspješni predstavnici hrvatskog tehnološkog i poslovnog svijeta

Što je Master Guru IT Challenge i kako prijaviti svoj tim?

Što je Master Guru IT Challenge? 

Inicijativa “eSkills for Jobs” i njezini partneri, Visoko učilište Algebra kao nacionalni koordinator inicijative te Hrvatska udruga poslodavaca, organiziraju natječaj za studente pod nazivom „Master Guru IT Challenge“. Kroz početni prijavni i dva “prava” natjecateljska kruga, timovi će morati riješiti zanimljive zadatke i izazove s kojima se članovi žirija i njihove tvrtke susreću u svakodnevnom poslovanju. U posljednjem će krugu timovi morati svoje rješenje prezentirati na javnom događaju pred žirijem!

Što možeš osvojiti? 

Pobjednički tim natječaja bit će nagrađen studijskim putovanjem u Beč, na jednu od najatraktivnijih tehnoloških konferencija u svijetu – “Pioneers Festival”, dok su za drugoplasirani i trećeplasirani tim osigurane utješne nagrade.

Konferencija “Pioneers Festival” održat će se 24. i 25. svibnja 2016. u povijesnom središtu dinastije Habsburg, dvorcu Hofburg u Beču. Fokusirana je na budućnost napredne tehnologije kao što su robotika, umjetna inteligencija, biotehnologija i istraživanje svemira.

Kakva su pravila? 

Ukratko, u natjecanju mogu sudjelovati studenti svih učilišta, visokih škola / veleučilišta i fakulteta iz Hrvatske, okupljeni u timovima od maksimalno 4, a minimalno 2 studenta/članova po timu.

Natjecateljima će biti predstavljeni poslovni problemi za koje će oni, u okviru svog tima, morati osmisliti kreativno rješenje koje se temelji na suvremenim tehnologijama, no koje, osim razumijevanja tehnologija, pokazuje i razumijevanje poslovnih potreba današnjih tvrtki, odnosno uključuje ekonomski aspekt izvedivosti tog rješenja i procjenu troškova.

Rješenja će timovi predavati online u obliku prezentacija i pratećeg videa, uključujući i bilo koje druge materijale koje će smatrati potrebnima – i tako tijekom dva natjecateljska kruga u trajanju od po dva tjedna – a najbolji će se timovi susresti na odmjeravanju snaga na konačnom nastupu pred žirijem!

Potpuna pravila, molimo te, pročitaj ovdje, jer tu piše kako ćete izraditi i predati rješenja zadataka.

Koliko dugo traje natjecanje i do kada moram prijaviti svoj tim? 

Natjecanje će se odvijati u dva kruga (svaki u trajanju od dva tjedna) a inicijalnu prijavu svog tima moraš napraviti ispunjavanjem obrasca niže, najkasnije do 1. studenoga 2015.  15. studenoga u ponoć.

Pobjednici će biti proglašeni po okončanju svih krugova natjecanja, odluke žirija i finalnog natjecanja sredinom prosinca 2015. sredinom siječnja 2016.

Tko čini žiri? 

Ugledni poslovni ljudi i predstavnici tehnološkog sektora od kojih možeš puno naučiti: Davor Majetić (Hrvatska udruga poslodavaca), Adrian Ježina (Vipnet), Ante Mandić (IN2) i Hrvoje Balen (Visoko učilište Algebra).

I, konačno, kako mogu prijaviti svoj tim? 

Ispuni obrazac koji se nalazi niže na ovoj stranici. Prijava se sastoji od imena i prezimena svih članova tima, učilišta, veleučilišta ili fakulteta koji pohađaju i kratke prezentacije u kojoj će na kreativan način prezentirati članove svog tima.

Prezentacija može biti u tekstualnom, grafičkom, video ili nekom drugom obliku koji natjecatelji smatraju poželjnim za predstavljanje članova tima, a možeš nam je poslati tako što ćeš u ovo polje ostaviti link prema vašem videu, prezentaciji ili datotekama koje ste pohranili na nekom od servisa za pohranu podataka u oblaku (poput Dropboxa, Google Drivea ili OneDrivea), odnosno prema dokumentu u kojem su sazdržani svi potrebni linkovi koji čine vašu početnu prezentaciju.

Imam još pitanja! 

Super, znači da te naše natjecanje zanima! Za početak, pročitaj cijela pravila natjecanja jer su u njima navedeni svi datumi, formati na koje će se predavati riješeni zadaci kao i sve druge informacije.

Ako i dalje imaš nejasnoća, možeš nam se javiti ovdje.

Članovi žirija

 Davor Majetić

Davor Majetić

glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca
Ante Mandić

Ante Mandić

predsjednik uprave IN2
Adrian Ježina

Adrian Ježina

član uprave Vipneta
Hrvoje Balen

Hrvoje Balen

predsjednik Upravnog vijeća Visokog učilišta Algebra

PRIJAVNICA

Za prijavu tima, ispuni obrazac desno.

Timovi se moraju prijaviti najkasnije do 15. studenoga 2015. do ponoći (do kraja dana).

Odlukom organizacijskog odbora 2. studenoga 2015., prijave su produžene do 15. studenoga 2015.

Naknadne prijave neće se uzimati u obzir. Natjecatelji će na vrijeme biti obaviješteni o daljnjem tijeku natjecanja te će primiti svoje zadatke.

Prijave za Master Guru IT Challenge su zaključene.

Natjecanje možeš pratiti kroz niz objava i članaka ovdje.