Registar partnerskih udruga i tvrtki

GradNaziv udruge ili tvrtkePodručje djelovanja / Aktivnosti organizacijeWebKontakt e-mailKontakt broj telefona
BUDROVCI, ĐAKOVODruštvo pedagoga tehničke kulture SlavonijaUdruga se bavi edukacijom učitelja i učenika temama iz područja tehnike i tehnologije.

Sva područja tehnike se nalaze u fokusu našeg interesa.

Jedinstveni kurikul Društva, ne postoji. Generalni kurikul je da zaiteresiranim učiteljima TK pomažemo u nabavci opreme, organizaciji itd.

ivan [.] dptk [at] gmail [.] com091/5105597
POPOVAČARobotičko-informatički klub RIK PopovačaEdukacija djece u informatici, robotici, automatici i inovacijama.

Edukaciju provodimo u našim prostorima i okolnim gradovima ili mjestima, eventualno okolnim županijama.

Radionice programiranja, robotike i automatke s individualiziranim pristupom: Logo, Lego, Arduino, Cospace, C++

linkvlado [.] lendvaj [at] sk [.] t-com [.] hr098/358190
RIJEKAUdruga darovitih informatičara RijekeUdruga se bavi projektima Jabučnjak (www.jabucnjak.hr) i Urban Jungle 2 (www.urbanjungle2.com).

Možemo sudjelovati u edukaciji uključivanjem sudionika u projekt Urban Jungle 2.

Projekt “Urban Jungle 2” pokrenut je 2013. godine, kao nastavak projekta “Urban Jungle” (pokrenutog 2003. godine). 3 su osnovna cilja projekta:

– izraditi napredniju verziju edukativne prometne simulacije, s većim brojem gradova, i dalje besplatnu za krajnje korisnike,
– omogućiti sudjelovanje u projektu svim zainteresiranima, uz organiziranu edukaciju te
– formirati public domain repozitorij multimedijskih sadržaja simulacije kako bi bili dostupni svima koji ih žele iskoristiti za vlastite projekte.

linktajnik [at] dir [.] hr
RIJEKACentar tehničke kulture Rijeka(1) programiranje, robotika i 3D modeliranje za djecu i mlade,
(2) programiranje za darovite,
(3) organizacija online natjecanja iz programiranja,
(4) edukacija za (društveno) poduzetništvo te pisanje i provedbu EU projekata za nezaposlene, mlade i članove udruga,
(5) edukacija za izradu internet stranica,
(6) edukacija za rad u photoshpu,
(7) ECDL edukacije,
(8) program Kluba za mlade – informativne aktivnosti.

Spremni smo se prilagoditi školama – možemo raditi u njihovim prostorima i u prostorima CTK Rijeka. Program bi provodili volonterski uz ulaganje vlastitih napora za prijavljivanje projekata kojima bi financirali troškove provedbe radionica u školama. Ukoliko osiguramo sredstva za putne troškove (i honorare vanjskim suradnicima) spremni smo raditi i u ostalim dijelovima županije s mogućnošću suradnje s vanjskim suradnicima.

Programiranje ( 1-4 razred OŠ Scratch, 5-8 razred OŠ Logo i/ili Phyton, 1-4 razred SŠ C++)

Multimedija (fotografija, video, CMS, e-novinarstvo: 4-8 razredi OŠ i 1-4 razred SŠ)

3D modeliranje (5-8 razred OŠ i 1- 4 razred SŠ)

PROGRAMIRANJE: Uvod u programiranje, uvod u alate za programiranje, tipovi podataka, konstante i varijable, deklariranje varijabli, jednostavne naredbe, matematičke operacije, pridruživanje vrijednosti varijablama, operatori, petlje, polja, funkcije.

MULTIMEDIJA: Fotografija – pregled opreme, tehnike fotografiranja, kompozicija, obrada digitalnih fotografija. Video – stvaranje scenarija i plana snimanja, pregled opreme, tehnike kadriranja i snimanja slike i zvuka, uređivanje i objavljivanje. Izrada web stranice – stvaranje web stranice u CMS sustavu, administracija i podešavanje web stranice, instaliranje novih dodataka i funkcionalnosti. E-novinarstvo – tko je novinar, etika u novinarstvu, prikupljanje podataka, kreiranje priče, osnovne novinarske forme, online novinarske forme, kreiranje tekstualnih, fotografskih i audio formi za e-novinarstvo.

3D MODELIRANJE: Upoznavanje s programom 123D Design, Stvaranje i modificiranje objekata, Napredno stvaranje i modificiranje, Upoznavanje sa ostalim 3D programima iz 123D paketa, Samostalan rad uz stručno vodstvo uz ispis završnog rada na 3D pisaču.

linkinfo [at] ctk-rijeka [.] hr051/327-155
091-589-98-49
RIJEKASTEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o.STEP RI nudi svoje prostore – vrhunski opremljene multimedijalne dvorane: dvoranu kapaciteta do 100 mjesta, učionicu kapaciteta do 30 mjesta i salu za sastanke kapaciteta do 15 mjesta. Na raspolaganju su vam računala, projektori i projekcijska platna, ozvučenje, flipchart, whiteboard… Više možete vidjeti na našim web stranicama.
Ukoliko eventualno se odlučite za održavanje predavanja u Rijeci u našim prostorima, zaposlenici STEPa RI vam stoje na raspolaganju.
Za sve dodatne upite molimo Vas da nam se obratitie direktno putem navedenih kontakata.
linkjbmarcelja [at] uniri [.] hr051 265 962
ZADARUdruga za promicanje informacijskih tehnologija „Zadar Developers Hub“Djelatnosti udruge: Promocija IT-ja u Zadru.

Radionice programiranja za djecu
Scratch radionica za osnovnoškolce
Upoznavanje sa Scratch programskim jezikom

linkniko [.] vrdoljak [at] hotmail [.] com099 4697-640
ZAGREBHUJAK – Hrvatska udruga Java korisnikaPromicanje znanja, značaja i prisutnosti tehnologija vezanih uz jezik i platformu Java te drugih srodnih tehnologija.

Program je u ideji – načelno vezan uz osnove programiranja poznatijim alatima za djecu, srednjoškolce i studente, ali i napredno programiranje u Javi vezano uz specifična područja (tehnološka i primjene).

linkedukacija [at] hujak [.] hr091 5351189
091 1366384
ZAGREBUdruga “Programerko”Programerko je udruga građana koji se bave poticanjem razvoja informatičkih vještina kod djece predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi u Hrvatskoj. Udruga skrbi o stručnom usavršavanju svojih članova i promiče kreativnost i inovativnost djece na području razvoja softvera i informatike.

Imamo već prostorije u Zagrebu gdje uobičajeno držimo radionice. Moguće ih je organizirati po računalnim učionicama s projektorom i pristupom internetu.

Uvodna radionica upoznavanja osnovnoškolske djece s načelima programiranja koristeći društvene igre i vježbe, te rad na računalu koristeći programsko okruženje Scratch.

linkudruga [.] programerko [at] gmail [.] com01 6390644
091 7257173
MOSTAR, BiHHello World Mostar (SPARK school)Potražnja za programerima raste iz dana u dan, stoga je svrha Udruge pokretanje projekata u sklopu kojih će mladi steći konkretna znanja iz određenih razvojnih tehnologija.

Naša misao vodilja je motivirati mlade za karijeru u sektoru informacijskih tehnologija, ali i osigurati im mogućnost prakse i profesionalnog usavršavanja.

Program izvodimo kroz niz praktičnih radionica iz programiranja, dizajna, robotike i upravljanja projektima. Nastava se odvija u učionici SPARK škole, koja je opremljena s 20 računala.

Trenutno smo pokrenuli kampanju Writing Your Story in Code, gdje polaznicima besplatno održavamo radionice programiranja.

Writing Your Story in Code sastoji se od tri dijela:

– Početne radionice (Uvod u programiranje, Osnove programiranja, Javascript 1, Javascript 2 i Javascript 3).

– Frontend smjer radionica (Javascript tips and best practices, DOM, jQuery,Code optimization, Uvod u AngularJS, Advanced AngularJS, Socket.io ).

– Backend smjer radionica (Osnove PHPa, PHP i baze podataka, Objektno Orjentirano Programiranje, Best practices, PHP Web Services, PHP MVC
NodeJS).

linkcarapina [.] kristina [at] spark [.] ba+387 63 479 597